Sprejem Veleposlaništva Slovenije v Beogradu ob dnevu državnosti 2023

Na sprejemu Veleposlaništva Slovenije v Beogradu ob dnevu državnosti. Posebna čast nam je, da je bila z nami predsednica RS Nataša Pirc Musar.

Objavljamo nekaj utrinkov iz sprejema ob dnevu državnosti, ki se ga je udeležila tudi predsednica RS dr. Nataša Pirc Musar na Veleposlaništvu Republike Slovenije v Beogradu. Strnili so jih učitelji dopolnilnega pouka slovenščine v Srbiji in člani društva Slovencev “Planika iz Zrenjanina.

Učitelji so zapisali:

V sredo 14.6. je Veleposlaništvo RS v Beogradu pod vodstvom veleposlanika Nj. Eksc. Damjana Berganta organiziralo sprejem ob dnevu državnosti, ki se ga je udeležila tudi predsednica RS dr. Nataša Pirc Musar, ki se te dni mudi na delovnem sestanku v Srbiji. Naša predsednica se je posebej želela srečati z nami učitelji in se nam zahvaliti za naše delo. V čast si štejemo, da se nam je predsednica javno zahvalila in posebej z nami učitelji izmenjala nekaj besed. Hvala tudi Ministrstvu za vzgojo in izobraževanje ter Zavodu za šolstvo za vso podporo in skrb. Hvala Uradu RS za Slovence v zamejstvu in po svetu, ki nas podpira pri izvedbi naših projektov.

.Društvo je zapisalo:

Letos smo se z veseljem ob Dnevu državnosti odzvali vabilu veleposlanika Nj. eksc. Damjana Berganta ter njegove soproge Katarine Bergant in se udeležili svečanega sprejema veleposlaništva, ki je potekal v sredo 14.6. v Beogradu. To je velik dogodek, ki se ga udeležijo tudi politični in cerkveni vplivneži, gospodarstveniki, umetniki, dogodku pa prisustvujemo tudi predstavniki posameznih društev. Letos je bila častna gostja sprejema predsednica Republike Slovenije dr. Nataša Pirc Musar. Ob čudovitem kulturnem programu sta nas vse prisotne nagovorila predsednica RS in veleposlanik. Za nas dragocen večer je minil v svečani atmosferi, zelo ponosni smo bili ta dan ter veseli, da smo občutili praznično vzdušje izven matične domovine. Še posebej nas je veselilo, da je bila tokrat z nami predsednica Republike Slovenije, ki se ji zahvaljujemo za obisk in prijetno srečanje. Fotografije s predsednico RS dr. Natašo Pirc Musar, z veleposlanikom Nj. Eksc. Damjanom Bergantom, z veleposlanikovo soprogo dr. Katarino Bergant ter ena skupinska.

Dani slovenačkog filma

V petek, 10. maja, so se odrasli udeleženci pouka slovenskega jezika in kulture našega društva udeležili Dnevov slovenskega filma, ki so potekali v Jugoslovanski kinoteki v Beogradu. Srečanje je bilo

Pročitaj više »