Prešernov dan – Big Band Akademije za glasbo iz Ljubljane

Na večer pred slovenskim kulturnim praznikom je v dvorani Opera & Theatre Madlenianum v Beogradu odjeknil koncert Big Band orkestra Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani, ki ga je pripravilo Veleposlaništvo Republike Slovenije. Profesor in dirigent Matej Hotko je popeljal izjemne študente glasbe skozi slovenske klasike in ritme Latinske Amerike, kar je navdušilo občinstvo. V dogodek so se vključili številni predstavniki diplomatskega zbora, slovenskih društev ter ljubitelji jazza iz Slovenije in Srbije.

Big band Glasbene akademije Univerze v Ljubljani, bolj poznan kot Big bend ULAG, je vodilna sila v slovenski jazz sceni in se uvršča med najboljše big bande na svetu. Ustanovljen je bil v študijskem letu 2011/2012 kot izbirni predmet pod mentorstvom priznanega basista, producenta in ustanovitelja glasbene šole B.A.S.E., doc. Mateja Hotka, ter hitro postal znan in spoštovan bend.

Ponosni smo, da smo imeli priložnost prisluhniti Big bendu ULAG

Dani slovenačkog filma

V petek, 10. maja, so se odrasli udeleženci pouka slovenskega jezika in kulture našega društva udeležili Dnevov slovenskega filma, ki so potekali v Jugoslovanski kinoteki v Beogradu. Srečanje je bilo

Pročitaj više »