Prešernov dan in XX letna redna skupščina

Ob Prešernovem dnevu smo gostili razstavo Društva Pleteršnikova domačija iz Pišec. Zahvaljujemo se učiteljici Rut Zlobec, ki nam je nesebično posredovala razstavo in predsedniku Društva Pleteršnikova domačija Martinu Dušiču za podporo pri ohranjanju slovenstva v Srbiji.

Z razstavo smo počastili spomin na prof. Maksa Pleteršnika ob 100-letnici njegove smrti. Maks Pleteršnik se je zapisal v zgodovino slovenskega naroda s svojim najpomembnejšim delom: Slovensko-nemškim slovarjem.

Ogledali smo si tudi film o stari slovenski družini Vogrinc, ki smo ga posneli v lanskem letu, da bi pokazali, kako so slovenske družine ohranjale svojo tradicijo in kako pomembno je, da danes obstajajo društva za ohranjanje identitete.

Hvala zboru Planika in zborovodkinji Danieli Avram, ki nam je polepšal večer s prepevanjem slovenskih pesmi.

Nato je sledila letna skupščina, kjer smo predstavili delo društva v prejšnjem letu s pomočjo Letnega poročevalca ter podali finančno poročilo o porabljenih sredstvih ter člane seznanili z načrtovanim delom v tekočem letu.

Dani slovenačkog filma

V petek, 10. maja, so se odrasli udeleženci pouka slovenskega jezika in kulture našega društva udeležili Dnevov slovenskega filma, ki so potekali v Jugoslovanski kinoteki v Beogradu. Srečanje je bilo

Pročitaj više »