Ogledali smo si film “Gajin svet 2”

V soboto, 23. marca, smo se v prostorih Društva Slovencev Planika iz Zrenjanina med poukom slovenščine v skupini osnovnošolcev razvajali z ogledom filma “Gajin svet 2”.

Iskreno se zahvaljujemo Dragomirju Zupancu, poklicnemu režiserju, organizatorju Dnevov slovenskega filma v Srbiji ter predsedniku Kina Sava, da je omogočil učencem, ki se učijo slovenski jezik in kulturo, edinstveno priložnost ogleda slovenskega mladinskega filma. Ta izkušnja je bila izjemno dragocena, saj je poleg užitka ob filmu prinesla tudi dodatno izobraževanje in vpogled v slovensko kinematografijo. Zupančeva pobuda in podpora pri promociji slovenske kulture v tujini je nedvomno korak naprej v spoznavanju slovenske kulture in širjenju medkulturnega razumevanja in sodelovanja.

Zahvaljujoč takšnim prizadevanjem lahko mladi bolje spoznavajo in cenijo bogato dediščino ter ustvarjalnost Slovenije. Ta dogodek je bil lep primer ne le spoznavanja bogate kulturne dejavnosti države svojih prednikov, ampak tudi povezovanja in medsebojnega spoštovanja med narodi ter pomemben korak v promociji jezikovne in kulturne raznolikosti.

Dani slovenačkog filma

V petek, 10. maja, so se odrasli udeleženci pouka slovenskega jezika in kulture našega društva udeležili Dnevov slovenskega filma, ki so potekali v Jugoslovanski kinoteki v Beogradu. Srečanje je bilo

Pročitaj više »