Naše slovenske specialitete v Kraljevcu

Združenje Slovencev „Logarska dolina“ je v okviru njihove podružnice v Kovinu že šestič organiziralo gastronomski dogodek “Naše slovenske specialitete”. Manifestacija se je odvijala v soboto 2. septembra v deliblatskom „Društvu športnih ribičev“ na Deliblatskem jezeru, ki se nahaja v sklopu Naravnega parka „Kraljevac“.

Dogodek je potekal na odprtem, ob obali jezera, domačini so se v popolnosti potrudili da gostom priredijo nepozabno druženje in uživanje v slovenskih specialitetah. Slovenski meni so pripravili organizatorji po tradicionalnih slovenskih receptih, na koncu smo se posladkali s potico, ki nam je vsem teknila.

Gost tega dogodka je bil tudi pomočnik obrambnega atašeja dr. Matej Hedl z Veleposlaništva Republike Slovenije v Beogradu. Srečanja sta se udeležili iz našega društva tudi predsednica NO Maria Oklobdžija in predsednica IO Milena Spremo.

Zahvaljujemo se Združenju Logarska dolina za povabilo in čudovit program.

Dani slovenačkog filma

V petek, 10. maja, so se odrasli udeleženci pouka slovenskega jezika in kulture našega društva udeležili Dnevov slovenskega filma, ki so potekali v Jugoslovanski kinoteki v Beogradu. Srečanje je bilo

Pročitaj više »