Materinski dan

Ob dnevu žena in materinskem dnevu, ki ju praznujemo 8. marca in 25. marca, smo se tudi letos odločili, da se pri pouku slovenskega jezika in kulture poklonimo vsem ženskam in materam. V ta namen smo organizirali posebno glasbeno delavnico z naslovom “Mamica je kakor zarja”, ki jo je izvedla naša dirigentka Daniela Avram. Naš cilj je bil izkazati spoštovanje in hvaležnost do vseh žensk ter mater v našem življenju, saj je njihov prispevek k našemu vsakdanu neprecenljiv.

Glasbeno delavnico smo izvedli s polno predanostjo in srčnostjo, saj smo želeli, da se vsaka mama in ženska počuti posebno. Skupaj smo zapeli legendarno pesem, ki simbolizira toplino in ljubezen, ki jo nosijo matere v svojih srcih. Naša izvedba je bila polna ponosa in veselja, saj se zavedamo pomena teh praznikov. Na ta način sml želeli izraziti našo globoko spoštovanje do vseh žensk in mater.

Da bi podelili naše sporočilo ljubezni in spoštovanja širši javnosti, smo posnetek naše izvedbe pesmi objavili na našem YouTube kanalu. Tako smo omogočili, da se lahko vsi, ki želijo, poklonijo skupaj z nami vsem ženskam in materam ter se jim zahvalijo za njihov nesebični prispevek k našim življenjem.

Obenem smo s to glasbeno delavnico želeli tudi ozavestiti pomen enakopravnosti in spoštovanja do vseh žensk v družbi. Verjamemo, da je ključnega pomena, da se vsi zavedamo vloge in pomembnosti žensk ter se zanje zavzemamo v vseh vidikih življenja.

Zahvaljujemo se vsem, ki so sodelovali pri izvedbi glasbene delavnice, ter vsem, ki so podprli naše prizadevanje, da se poklonimo vsem ženskam in materam.

Dani slovenačkog filma

V petek, 10. maja, so se odrasli udeleženci pouka slovenskega jezika in kulture našega društva udeležili Dnevov slovenskega filma, ki so potekali v Jugoslovanski kinoteki v Beogradu. Srečanje je bilo

Pročitaj više »