Bronja Žaklej – v rezidenci veleposlanika Republike Slovenije

V četrtek, 25.4., smo se zbrali v rezidenci veleposlanika Republike Slovenije g. Damjana Berganta, kjer smo se imeli priložnost srečati s pisateljico Bronjo Žaklej. Predstavila nam je svoj prvenec “Belo se pere na devetdeset.” Avtobiografski roman je leta 2019 prejel Delovo književno nagrado kresnik. Pisateljica je svoje delo ustvarjala skoraj desetletje. V romanu opisuje svoje otroštvo, soočanje z materino in bratovo smrtjo ter lastno diagnozo raka.

Bronja Žaklej nas je popeljala skozi življenjske preizkušnje, s katerimi se je srečala v svoji mladosti in kasneje. Knjiga nas vabi v njeno intimno izkušnjo, kjer se prepletajo trenutki radosti in žalosti, upanja in obupa. Avtoričina sposobnost pripovedovanja nam omogoča, da se poglobimo v njeno čustveno potovanje, ki nas hkrati spodbuja k razmisleku o lastnih življenjskih izzivih.

Zgodba ponuja vpogled v življenje v Jugoslaviji ter prikazuje moč človeškega duha in volje do življenja. Bronja Žaklej nas navdihuje s svojo vztrajnostjo in pogumom, da se soočimo z najtežjimi preizkušnjami življenja.

Njeno delo nas spomni na pomembnost sprejemanja in ljubezni v težkih časih ter nas spodbuja k razmisleku o lastnih odnosih in vrednotah. “Belo se pere na devetdeset” je ganljiva in globoko človeška zgodba, ki nas nagovarja s svojo iskrenostjo in resničnostjo.

Dani slovenačkog filma

V petek, 10. maja, so se odrasli udeleženci pouka slovenskega jezika in kulture našega društva udeležili Dnevov slovenskega filma, ki so potekali v Jugoslovanski kinoteki v Beogradu. Srečanje je bilo

Pročitaj više »