Božični koncert otroških zborov

Naš otroški zbor Planika se je odzval povabilu, da nastopi na božičnem koncertu “Čarolije” v okviru  Zborovskega festivala “Slobodan Bursać”, ki je potekal v sredo 21. decembra ob 20.00 v veliki dvorani Kulturnega centra. Gre za promotivni koncert mednarodnega zborovskega festivala, ki je bil tudi letos humanitarnega karakterja. Organizator Zborovski festival “Slobodan Bursać” začenja namreč z akcijo izgradnje glasbenega otroškega parka, kjer bodo poleg običajnih igral otrokom na voljo tudi adaptirani glasbeni instrumenti.
Veseli nas, da smo sodelovali na tem plemenitem božičnem koncertu, kjer smo se predstavili številni publiki našega mesta. Zahvaljujemo se naši dirigentki Danieli Avram, ki je tudi tokrat poskrbela, da so naši otroci prepevali otroške zimske slovenske pesmice in poželi aplavz.

Dani slovenačkog filma

V petek, 10. maja, so se odrasli udeleženci pouka slovenskega jezika in kulture našega društva udeležili Dnevov slovenskega filma, ki so potekali v Jugoslovanski kinoteki v Beogradu. Srečanje je bilo

Pročitaj više »